2 Kasım 2007 Cuma

Turmepa; doğa dostu temizlik ürünleri

Deniz ve kıyıların korunması için çalışmalar yürüten DenizTemiz Derneği'nin (Turmepa) doğaya dost temizlik ürünlerini gördünüz mü?Fosfat ve formaldehit içermeyen, yüzde 90 oranında çözülürlüklü, deniz suyuyla da kullanılabilen ve bu sayede teknelerde su tasarrufu da sağlayan özel hazırlanmış doğa dostu dört çeşit temizlik ürününü marinalar, Opet bayileri, Migros, Tansaş, Makro ve Metro Grossmarketler’de bulabilirsiniz. Turmepa markasıyla satışa sunulan tekne ve usturmaça temizleyici, sıvı el temizleyici, bulaşık deterjanı ve genel yüzey temizleyiciden oluşan temizlik malzemelerinin ambalajları da geri dönüşüm özellikli. Turmepa, bu ürünlerin satışından elde edilecek geliri de deniz kirliliği ile mücadele amaçlı projelerde kullanmayı hedefliyormuş :)
Bu arada çevre dostu deterjan ve temizlik ürünleri demişken Frosch ürünlerini bulmakta zorluk çekiyor musunuz yoksa ben yaşadığım yerde mi bulamıyorum?

7 yorum:

Adsız dedi ki...

üşenmeyip kalktım ve aldığım deterjanın markasına baktım şimdi sunthing. %98 doğada çözülüyor diye atlayıp aldığım bulaşık deterjanı frosch'muş migros'tan almıştım büyük ihtimal.

Sunthing Special dedi ki...

Ben de Frosch kullanıyodum ama uzun süredir burda Migros'larda ya da diğer marketlerde bulamıyorum, dağıtımında bi sorun var herhalde...

Adsız dedi ki...

Cok yerinde oneriler, tebrik ve tesekkurler.. Frosch ve Turmepa ürünlerini bir süredir kullaniyoruz (hem bulasik hem yer ve yuzeyler icin).. Ileri derecede allerjik cildime karsin, eldivensiz kullanabiliyorum, temizliginden de bir sikayetimiz olmadi. (Yuzeylerde de yag/kirec cozuculer yerine bildiginiz sirkeyi kullaniyoruz, aninda cozuyor ve parlatiyor).

Bulamayanlar icin (eger sizin ya da tanidiginiz birinin karti varsa) Metro'da her zaman bulunuyor. Ayrica marketlerde pek olmayan, makinede cok dusuk isilarda bile eriyen katkisiz ve cok ince toz sabun secenekleri de genellikle raflarinda bulunuyor, tum bunlarla deterjani hayatimizdan cikarabiliriz..

Adsız dedi ki...

ARKADAŞLAR ben emekli hemşire Hacer DOĞAL ÜRÜNLERMİ ARIYORSUNUZ işte size en doğalı asla kanserojen içermeyen alerji yapmayan anti bakteriyel yerli malı bir ürün =ERSAĞ= Ürün yelpazemiz çok geniş ve fiyatları çok uygun tek kelimeyle MÜTHİŞ
DOĞAYA DUYARLI HERKESİ BEKLİYORUM
www.ersagcleanball.com
www.ersag.com.tr
aderslerinden inceleyebilirsiniz doğa dostu herkesi davet ediyorum
ister arayın ister msnye ekleyin
pamukhemsire1@hotmail.com
0533 443 87 82
0506 672 47 73
0242 322 70 27
DOĞAYA BİR ELDE SİZ UZATIN

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar çok duyduğunuz Organik,Bitkisel Ürün sözlerinde Şunu inceleyin ve düşünün.Niçin Bu firmaların FOSFATSIZ tozları yok.Fosfatsız tozu üretemeyenler Doğal ürün üretemezler.

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
ERSAn dedi ki...

Merhaba arkadaşlar
Bende ERSAĞ ürünlerini kullanmak İstiyorum Ürünleri fosfasız ve üretimini kendileri yapıyormuş?
Ben çevreci birisi olarak fosfatların zararını iyi biliyorum.Malesef doğada parçanmayan bu kimyasal tehlikeli.